IT näringspolitisk pusselbit

Nya IT-ministern lovar satsa på startups

Mehmet Kaplan (MP), ny bostads- stadsutvecklings- och IT-minister, ser digitalisering som avgörande för svensk exportindustri.

Publicerad Uppdaterad

På måndagsmorgonen intervjuades Sveriges nya bostads- stadsutvecklings- och IT-minister Mehmet Kaplan (MP) i Sveriges Radios P1 Morgon. Utan att gå in närmare på konkreta planer sade sig IT-ministern se digitalisering av landets befintliga företag och goda villkor för att starta nya som avgörande för fortsatta svenska exportframgångar.

– Det finns en enorm möjlighet och potential i att Sverige även i framtiden ska vara bland de ledande nationerna och använda digitaliseringens verktyg för att kunna föra fram Sverige som ett väldigt kommunikativt land som har förutsättningar för småföretagande. Vi har fantastiska företag och entreprenörer där ute som faktiskt kan bli ännu större när det gäller export, för vi är beroende av nya jobb för att rå bot på den rådande arbetslösheten och det är någonting där jag tror att IT-politiken kan vara en pusselbit, sa Mehmet Kaplan.

Vidare lovade Mehmet Kaplan ett tätt samarbete med näringsdepartementskollegan och nya infrastrukturministern Anna Johansson (S). Hur de kommer arbeta vidare på de satsningar på bredband och mobiltelefoni som före detta IT- och energiministern Anna-Karin Hatt säger sig vara stolt över att ha åstadkommit sade han dock ingenting om.

Källa