Släpps officiellt den 7 augusti

Nya läckor om Samsung Galaxy Note 10 – det här vet vi

Två olika modeller och mer batterikapacitet.

Publicerad Uppdaterad

Med ungefär två veckor kvar till den officiella lanseringen av Samsung Galaxy Note 10 i New York slipper allt mer läckt information om den kommande telefonmodellen ut. De senaste uppgifterna inför lanseringen som sker den 7 augusti är att Samsung kommer att släppa två versioner av telefonen, en Galaxy Note 10 och en Galaxy Note 10 Plus. De ska enligt uppgifterna skilja sig åt framförallt när det gäller skärmstorlek, batterikapacitet, snabbladdning.

6,8 tum i Galaxy Note 10 Plus

Den större Samsung Galaxy S10 Plus är enligt de här uppgifterna försedd med en skärm på 6,8 tum med plats för selfiekameran i en kamera-ö i toppen. Telefonen ska vidare ha ett batteri på 4300 mAh och intern lagring på 256 GB samt plats för micro SD-kort. Vidare ska systemchippet som väntat vara Samsungs Exynos 9825 och det gäller både Samsung Galaxy Note 10 Plus och den lite mindre Note 10. På de amerikanska marknaden sägs det att telefonerna ska få den nyligen släppta Snapdragon 855 Plus, fokuserad på spelmobiler, men det gäller tyvärr  inte på den europeiska marknaden där vi svenskar hör hemma. 

Note 10 får skärm på 6,3 tum och mindre batteri

Den mindre varianten av telefonen som helt enkelt kallas Galaxy Note 10 har alltså en lite mindre skärm, närmare bestämt 6,3 tum stor, även den med selfiekameran i en kamera-ö i toppen, centrerad i mitten. Batteriet i den här telefonen ska vara på 3600 mAh, Enligt uppgifterna ska båda telefonerna ha stöd för supersnabb laddning, men att enbart Note 10 Plus levereras med den laddare på 45 W som krävs för det och att den som vill snabbladda en vanlig Galaxy Note 10 därmed får köpa till laddaren.

Kameror och S-pen

Kamerorna är snarlika de vi sett på S10 med tre kameror på baksidan med 12 megapixels som kompletteras med en 12 megapixels telelins för zoom och en 16 megapixels ultravidvinkel. Utöver dessa har dessutom Note 10 Plus enligt källorna en djupsensor, precis som 5G-versionen av S10 utrustats med. Det handlar alltså om en så kallad TOF-kamera.

Givetvis har båda modellerna av telefonen även S-pen. Uppgifterna som nu läckt ut kommer från flera olika källor och är relativt samstämmiga vilket gör att man får bedöma trovärdigheten som relativt hög. Helt säkert vet vi dock inte detaljerna förrän den 7 augusti då Samsung lanserar produkterna officiellt.

Källa