Neutralt ljud i lurar för audiofiler

Nya lyxlurar från Sennheiser – kostar 7200 kronor

Sennheiser IE 600 ska vara in-ear-hörlurar för riktiga finsmakare.

Publicerad Uppdaterad

Sennheiser presenterar sina nya in-ear-hörlurar IE 600 som enligt företaget själva är till för sofistikerade audiofiler, och för detta har man gått in på extrem detaljnivå. Själva budsen är gjorda av materialet amorft zirkonium ZR01, ett extremt tåligt material som bland annat används i borrhuvudet på NASA:s Mars Rover.

Lurarna innehåller 7 millimeters Sennheisers TrueResponse-element placerade framför en bakre kammare som är gjord för att skapa en neutral ljudåtergivning istället för att framhäva specifika delar av ljudbilden. Framför elementen sitter dubbla resonatorkammare som är designade för att låta hela ljudspektrumet utan maskeringsresonanser.

IE 600 levereras med guldpläterade MMCX-kontakter och stöder kabeldiametrar upp till 4,8 millimeter för att kunna anslutas till en rad olika ljudkällor med balanserade utgångar. I paketet medföljer både obalanserade kablar med 3,5 mm-anslutning och samt balanserade kablar med 4,4 millimeters pentaconn-anslutning. Dessutom medföljer två olika typer av öronsnäckor, silikon och memory foam, i tre storlekar.

Sennheiser IE 600 släpps under våren/sommaren med en prislapp på cirka 7 190 kronor.