Ser lovande ut

Nya renderingar av Huawei Mate 10 publicerade

Är det här Huawei Mate 10? Det påstås det, i alla fall.

Bilder som påstås föreställa Huaweis kommande flaggskeppstelefon Mate 10 har dykt upp redan tidigare, men nu har ett klipp som visar enheten från flera olika vinklar publicerats på Youtube. Och de här bilderna är förhållandevis skarpa.

Publicerad Uppdaterad

Den senaste bildläckan som påstås visa Huawei Mate 10 kommer i form av ett klipp med en kamera som cirkulerar runt renderingar av enheten i olika vinklar. Det har postats av den indiska techsajten Compareraja i samarbete med den ofta mycket tillförlitlige techläckaren Onleaks. Till skillnad från de tidigare bilder som cirkulerat så är det här tämligen skarpa bilder. Och enheten på bilderna skiljer sig faktiskt lite från de vi sett i tidigare läckor. 

Fingeravtryckssensor på framsidan

Tidigare rendingeringar av telefonen har visat en fingeravtryckssensor placerad på bakstycket. Men på bilderna som nu dykt upp sitter sensorn av allt att döma på framsidans nederdel, enligt den gamla hederliga principen. Dubbelkameralösningen på bakstycket stämmer däremot helt överens med tidigare renderingar, liksom den knapphändiga information om saken som Huawei själva kommit med. 

Får klassisk hörlursutgång

Vidare kan man konstatera att telefonen får en klassisk 3,5-millmetersutgång för hörlurar på ovansidan och att det finns en USB-C-kontakt för laddning i botten. Tidigare rykten har gjort gällande att telefonen får 6 GB arbetsminne och 64 GB lagringsutrymme. Dessutom ska den vara rustad med det mycket kraftfulla Kirin 970-chippet, som också har dedikerat stöd för artificiell intelligens. Mate 10 kommer att presenteras i München den 16 oktober. 

Källa