1
1
https://www.mobil.se/nyheter/nya-rykten-om-en-vikbar-iphone-kan-lanseras-om-tva-ar
569536
Nyheter
falskt
Sägs vara i prototypstadiet

Nya rykten om en vikbar Iphone – kan lanseras om två år

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/vikbariphone.jpg?itok=4Ln-WR1w', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/vikbariphone.jpg?itok=5Wym22Tp', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/vikbariphone.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
En vikbar Iphone sägs ha nått prototypstadiet och kan komma att lanseras hösten 2022.

En ny rapport som har publicerats av Economic Daily hävdar att Apple inte enbart utvecklar en vikbar Iphone utan att den dessutom har nått prototypstadiet och att man testar flera olika av den blivande telefonens nyckelkomponenter. Enheter ska ha skickats till ett företag som ska genomföra tester på gångjärnet så att det ska kunna hålla för 100 000 öppningar och stängningar. 

Tidigare rykten hävdar att telefonen kommer att bestå av två stycken separata skärmar, men att de i utfällt läge ska ligga så nära varandra att det kommer att se ut som en enda skärm.

Enligt rapporten ska avsikten vara att försöka släppa telefonen vid en produktlansering hösten 2022. Det har även talats om, även det obekräftat då, att den vikbara Iphonemodellen innebär att Ipad Mini som produkt fasas ut och att teleofnen med vikbar skär tar dess plats i Apples produktportfölj.

Källa