"Project Juggernaut Alpha"

Nya rykten om Microsoft Surface Phone

Den här datorgenererade bilden visar hur Surface Phone skulle kunna tänkas se ut.

Enligt obekräftade källor är Microsoft i färd med att utveckla en kraftfull Surface Phone-enhet.

Publicerad Uppdaterad

Det har ryktats i flera år om att Microsoft håller på att ta fram en särskild Surface-telefon. Nu skriver sajten WM Poweruser att man kommit i kontakt med en källa som har läckt färsk information om denna mytiska telefon.

Microsoft Surface Phone, med kodnamnet "Project Juggernaut Alpha", sägs ha en amoled-skärm på 5,5 tum med upplösningen 1440 x 2560 pixel och bildformatet 16:9. 

Telefonen ska vara tillverkad i en unibodykonstruktion av aluminium och magnesium, med en front som skyddas av förstärkt Gorilla Glass 4-glas.

Själva processorkraften uppges hämtas från 64-bitarschippet Intel Atom x3 med antingen 3 eller 4 gigabyte i ram-minne, beroende på om man köper en billgare eller en dyrare version av telefonen. Lagringsminnet ska vara på 64 eller 128 gigabyte men det ska också vara möjligt att ansluta ett minneskort av typen MicroSD.

Utöver det sägs telefonen även vara utrustad med en 21-megapixels PureView-kamera, USB C-port och ha stöd för trådlös laddning. Dessutom hävdar källan att Surface Phone kommer med en styluspenna liknande "den som finns till Note 5". 

Enligt obekräftade uppgifter håller Micosoft just nu på att testa Surface Phone internt med en utvecklarversion av Windows 10 Mobile. Lansering och släpp planeras till antingen i slutet av 2015 eller i början av nästa år. Rykten av detta slaget bör dock alltid tas med en ordentlig nypa salt.

Vad tror ni om en möjlig Surface Phone? Låt oss veta i kommentarerna!

Källa