Korten som klarar en lättare bris i Lappland

Nya SD-kort från Sandisk ska klara ”extrema” temperaturer

Western Digital har nu släppt en serie nya och extra tåliga SD-kort under varumärket Sandisk. Korten garanteras fungera vid temperaturer på ned till minus 40 grader.

Publicerad Uppdaterad

Minus 25 grader kan väl nästan klassas som en vanlig vintertemperatur här uppe i kalla Norden. I andra delar av världen uppfattar man det som en ”milt extrem temperatur”, något som också ofta innebär att diverse elektronik inte hänger med längre. När det gäller SD-kort kommer dock Western Digital nu till undsättning med en serie kort med epiteten Sandisk Automative och Industrial. Dessa möter kraven för en standard kallad AEX-Q100, grad 3. Det innebär att korten ska fungera felfritt mellan minus 40 och plus 85 grader. 

För fordon och industri

De nya korten är inte primärt avsedda för konsumentmarknaden, utan för industriella sammanhang. Automotive-serien är till exempel framtagen för bilar, drönare och andra fordon och kommer i storlekar från 8 till 64 GB. Industrial-serien har lite lägre tålighet och pallar ”bara” 25 minusgrader och kommer i storlekarna 8 till 128 GB. Det finns även en variant på Industrial-korten med suffixet XI, som ska klara lägre temperaturer, men då får man nöja sig med maximalt 64 GB lagringsutrymme. Korten kommer att släppas under oktober. 

Källa