Google ändrar specifikationer för uppdateringar

Nya uppdateringsregler drabbar Samsung

Googles krav på sömlösa uppdateringar tvingar Samsung att ändra teknik.

Publicerad Uppdaterad

Från och med Android 13 kommer Google att ställa kravet att alla enheter ska använda så kallade sömlösa uppdateringar. Det är en teknik när en partition av enhetens lagringsutrymme är dedikerat för att hantera uppdateringar. 

På grund av att det krävs en extra partition för ändamålet blir resultatet att mindre av mobilens lagringsutrymme blir tillgänglig för lagring av filer som appar, foto et cetera. Fördelarna med sömlösa uppdateringar inkluderar däremot sådant som snabbare och säkrare implementation av systemuppdateringar, plus att de kan genomföras i bakgrunden.

Google introducerade tekniken i Android 7, och trots att den har varit frivillig att använda har de flesta mobiltillverkaren anammat den med ett stort undantag. Samsung har istället fortsatt att använda den mer traditionella taktiken med hanteringen av uppdateringar utan att avsätta en partition för ändamålet.

Som det ser ut nu så kommer dock Samsung att tvingas börja utnyttja sömlösa uppdateringar då Google har infört kravet att alla enheter som lanseras med Android 13 måste ha stöd för tekniken. Kravet omfattar med andra ord inte enheter som lanseras med Android 12 eller äldre och sedan uppdateras till Android 13. Det innebär att när Samsung börjar leverera enheter med Android 13, vilket troligtvis kommer att bli Galaxy S23-serien, måste stödet för sömlösa uppdateringar finnas där.

Källa