Huawei vs Google

Nya uppgifter: "Huawei ska lansera P30 Pro i ny version med Google"

I ett försök att behålla intresset hos de kunder som vill använda Googles tjänster ser Huawei ut att lansera en ny version av sitt förra flaggskepp P30 Pro.

Publicerad Uppdaterad

För att hålla sig intressanta för den delen av världen där Google är relevant för många mobiltelefonanvändare har Huawei omlanserat sin P30 Lite med lite mer lagring och nya färger. Genom att utgå från tidigare lanserade modeller släppta innan Huawei drabbades av den amerikanska blockaden kan bolaget för just de modellerna komma runt sitt förbud att använda Googles appbutik och tjänster. Detta eftersom blockaden inte gäller sedan tidigare lanserade telefonmodeller. Nu ska den kinesiska tillverkaren lansera en ny version av det förra flaggskeppet P30 Pro. 

Uppgifterna kommer från Huaweis tyska webbplats där en telefon kallad Huawei P30 Pro New Edition nämns i en tävlingstext. Den nya versionen av Pro, kommer likt den nya versionen av Lite, att ha Googles appbutik och tjänster. Detta alltså för att den ursprungliga modellen lanserades innan Huawei hamnade på USA:s lista med bolag som inte får handla med amerikanska företag. Det här gör också att de inte får göra några större förändringar i mobilen. Så det som kan förväntas är antagligen något liknande som Huawei gjorde med Lite. Det vill säga lite mer lagring och måhända nya färger. 

Introduktionen av den nya versionen av P30 Pro kommer enligt uppgifterna att dra igång den 15 maj. Om den även släpps i Sverige återstår att se.

Källa