1
1
https://www.mobil.se/nyheter/nya-uppgifter-samsung-gar-over-till-wear-os-for-sina-smarta-klockor
569970
Nyheter
falskt
Överger Tizen?

Nya uppgifter: Samsung går över till Wear OS för sina smarta klockor

● BILDSPEL
Det har tidigare förekommit rykten om att Samsung ska överge Tizen och istället använda Googles Wear OS i sina kommande smartklockor.

Samsung har släppt klockor med Android Wear (som det hette då) tidigare, men gick snabbt över till Tizen som operativsystem i sina klockor. Nu har ryktena om en återgång till Googles Wear OS (som det heter nu) tagit fart.

Med S21-serien har Samsung fördjupat sitt samarbete med Google. Det gäller till exempel meddelande-appen som är Googles egna och det faktum att Google nu levererar nyhetsfeeden du ser till vänster om hemskärmen. Att Samsung även skulle fördjupa sitt samarbete när det gäller klockorna är därför inte så orimligt.

Uppgifterna om att Samsung ska gå över från Tizen till Wear OS kommer från techläckaren Iceuniverse. Om uppgifterna stämmer skulle de nya klockorna från Samsung framförallt innebära en stor förändring i gränssnittet och ge ett annat apputbud. Det skulle också innebära något av en nystart för Wear OS som haft svårt att ta en position på marknaden.

Oneplus även de nykomlingar

Utöver Samsungs eventuella planer har Oneplus aviserat att de har en klocka på gång, baserad på Wear OS. Oneplus har dock flaggat för att de inte varit helt nöjda med Wear OS som det varit utan har indikerat att de tillsammans med Google vill förbättra användarupplevelsen.

När Samsung bytte system från Android Wear till Tizen erbjöds användare att uppgradera systemet på sin nuvarande klocka till Tizen. Om motsvarande gäller även nuvarande klockor i händelse av ett byte återstår att se, liksom om bytet alls blir av.