https://www.mobil.se/nyheter/nya-uppgifter-tyder-p-ar-enhet-fr-n-apple
564277
Nyheter
Tajmingen stämmer

Nya uppgifter tyder på AR-enhet från Apple

En av Apples underleverantörer har i samband med ett samtal med investerare och analytiker avslöjat att man jobbar på en AR-enhet av något slag. Och det är med tanke på tajmingen långt ifrån orimligt att tro att det är just Apple som ligger bakom produkten.

Det asiatiska bolaget Catcher Technology har en tajt relation med Apple sedan tidigare, då man levererat komponeneter till Iphone i form av bland annat chassin och skal. Därför är det lite extra intressant att företagets styrelseordförande Allen Horng nu avslöjat att man jobbar med komponenter till ett par augmented reality-glasögon. Det har under tämligen lång tid cirkulerat flitiga rykten om att Apple har just ett par AR-glasögon på gång, och tajmingen med släppet av AR Kit och nya Iphone X gör att det onekligen känns rimligt att det är hårdvara till just Apple som Catcher Technology nu jobbar på. Uppgifterna om AR-glasögonen kom i samband med en telefonkonferens med investerare och analytiker nyligen, och det är den välrenommerade affärspublikationen Nikkei Asian Review som kommit med uppgifterna. 

Finns utmaningar

Enligt Nikkei ska Catcher Technologys styrelseordförande Allen Horng ha hävdat att det handlar om bågar till AR-glasögon, och han ska dessutom ha påpekat att man står inför en rad utmaningar om man ska kunna leva upp till beställarens höga krav. Apples vd Tim Cook sade nyligen i en intervju att man ännu inte har alla bitar på plats för att skapa en produkt av typen AR-glasögon som kan ge en tillräckligt bra användarupplevelse. Men kanske är det åtminstone på gång?