E-bläck på baksidan

Nya Yotaphone med smart baksida

Yotaphone är en telefon med Android på framsidan och en skärm med batterisparande e-bläck på baksidan är en riktigt spännande telefon som nu kommit i en ny version.

Publicerad Uppdaterad

Skärmen med e-bläck på baksidan i den nya telefoenn är en touchskärm. I den första versionen av Yotaphone kunde skärmen på baksidan visa notiser, missade samtal och annan viktig information, men i det som nu kallas den nya versionens Yotaphone är bläckskärmen även en touchskärm så man akn öppna och svara på den information som dyker upp även på den svartvita skärmen.

Ska spara ström
Skärmen på baksidan drar minimalt med ström och har högra upplösningen än den tidigare. Den här skärmen är på 4,7 tum och har numera även en lampa som gör att man kan läsa i starkt solljus eller i mörker och om du läser på skärmen påstår Yota att den ska hålla i mer än 50 timmar på en laddning. Med två skärmar ska användaren vidare kunna anpassa sitt användande. Yoyaphone har ett strömsparläge där man kan välja att släcka skärmen på framsidan och anävnda enbart skärmen på baksidan exempelvis när man ska svara på samtal.

YotaPhone MWC 2014

Färgskärmen på framsidan är en amoled-display på fem tum som lämpar sig för till exempel filmvisning och foton och processorn är fyrkärniga Qualcomm 800. I samband med att telefonen presenterades på Mobile World Congress i Barcelona idag offentliggjorde Yota även en utvecklarkit där mjukvaruutvecklare kan göra appar som utnyttjar skärmen på baksidan. Själva har Yota redan gjort Sportscaster som levererar sportresultat i realtid och Fitness Tracker som ska synka information med olika hälsomätande enheter. Yota räknar med att lansera den nya generationens Yotaphone i Europa, Mellanöstern och Ryssland där företaget har sitt ursprung och att göra det under det fjärde kvartalet i år. Företaget sköter mycket av finansieringen via crowdfunding från sina användare coh de som redan köpt den första versionen av telefonen sägs få en ordentlig rabatt för att uppgradera till den nya.