https://www.mobil.se/nyheter/nyheterna-i-apple-a8
557359
Nyheter
Fler grafikkärnor

Nyheterna i Apple A8

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/Apple%20A8.jpg?itok=YtbwWnLb', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/Apple%20A8.jpg?itok=Whk0ct8W', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/Apple%20A8.jpg', w: 650, h: 406, title: ' ' },]
Apple har börjat uppdatera dokumentationen för utvecklare med de nya funktionerna i Iphone 6. Mellan raderna kan man utläsa egenskaper hos det nya systemchipet A8.

A8 tillverkas i en mer modern halvledarprocess jämfört med sina föregångare – 20 nm mot 28 nm. Det innebär att fler komponenter och mer beräkningskraft ryms på en mindre yta, men också fördelar som lägre strömförbrukning och mindre värmeutveckling.

Utifrån löftet om 84 gånger högre grafikprestanda jämfört med Apples första Iphone drar teknikanalytikerna på Anandtech slutsatsen att grafikdelen i A8 utgörs av Imagination PowerVR Series6XT GX6650. Det är en GPU med sex kärnor och bättre prestanda i förhållande till strömförbrukningen än sina föregångare.

När det gäller vanliga CPU-kärnor är ökningen i klockfrekvens blygsamma 100 MHz jämfört med A7. Det indikerar att Apple inte bara höjt klockfrekvensen, utan också gjort förändringar i Cyclone-kärnorna som medför att processorn får mer gjort i varje klockcykel.

Trots att Apple använder 64-bitarsteknik – som kan hantera väldigt stora arbetsminnen – ligger mängden RAM kvar på 1 Gbyte. 

Källa

Bilder