Samlar senaste nytt åt dig

Nyhetstjänsten Omni lanseras till Android

I höstas kom nya svenska nyhetstjänsten Omni till Iphone. Nu har appen kommit till Android. Nästa steg är att släppa tjänsten i både Ipad- och desktop-versioner.

Publicerad Uppdaterad

Omni är ett nyhetsprojekt från Schibsted, koncernen som bland annat äger Svenska Dagbladet och Aftonbladet. Tjänsten lanserades till Iphone för drygt sex veckor sedan, och fungerar på så sätt att den samlar ihop nyheter åt dig från en stor mängd olika nyhetskällor. 

Du kan sedan ta del av de insamlade nyheterna i olika kategorier som exempelvis ”Inrikes”, ”Ekonomi” och ”Sport”. Det går också att välja att följa enskilda ämnen eller utvecklingen när det gäller särskilda nyhetshändeler - och då kommer du att få fortlöpande uppdateringen om senaste nytt i en slags prenumeration.

Har lyssnat på 350 betatestare

Appen för Android har utvecklats av ett team hos Omni. Sedan några veckor tillbaka har man låtit 350 läsare betatesta nyhetstjänsten. I ett pressmeddelande vill Omni poängtera att man har haft en tät kontakt med sina betatestare, och tagit hjälp av dessa för att göra tjänsten ännu bättre innan lansering.
– Omni för Android ger samma höga nyhetsupplevelse och smidiga enkelhet som våra läsare är vana vid, men nu anpassad till moderna Androidtelefoner, säger Stefan Pettersson, leadutvecklare för Omnis app-team.

Under 2014 planerar Omni att släppa versioner av nyhettjänsten som är anpassade för Apples surfplatta Ipad, samt för desktopdatorer.

Omni för Android finns för nedladdning via Google Play-butiken (gratis).

Källa