1
1
https://www.mobil.se/nyheter/nytt-storbolag-borjar-salja-begagnade-mobiler-i-sverige
571339
Nyheter
falskt
Utmanar Swappie & Co

Nytt storbolag börjar sälja begagnade mobiler i Sverige

Refurbed är en av de större aktörerna i Europa när det gäller försäljning av begagnad hemelektronik. Nu ska de lansera sin webbutik även i Sverige.

Begagnade mobiltelefoner och annan hemelektronik är en växande marknad. Det finns redan ett flertal aktörer på den svenska marknaden och nu kommer en av de större europeiska försäljarna av begagnad hemelektronik till den svenska marknaden. Sedan tidigare finns bland annat Returhuset, Bluecity och dominerande Swappie på den svenska marknaden. Det är det österrikiska företaget Refurbed som valt att satsa på den svenska marknaden. Sedan tidigare finns Refurbed, som startade 2017 av tre österrikare, i Österrike, Tyskland, Irland, Frankrike och Italien. Totalt har de sålt över en miljon enheter sedan starten. 

– Sverige är en intressant marknad för Refurbed eftersom hållbarhet är högt uppe på agendan och allt fler konsumenter vill hitta sätt att konsumera färre nyproducerade varor. När varken kvaliteten eller servicen äventyras är renoverade telefoner bättre än nya telefoner när det kommer till såväl pris som hållbarhet. Samtidigt växer marknadspotentialen för renoverad teknik väldigt snabbt i såväl Sverige som i Europa och har inte nått sin fulla kapacitet än – just därför ser vi fram emot att äntligen komma till Sverige, säger Peter Windischhofer, en av grundarna till Refurbed. 

Refurbed har också planer på att etablera sig på tre ytterligare nya marknader under 2022. De menar att en renovering av en produkt minskar utsläppen med ungefär 70 procent jämfört med nytillverkning. Det som oftast sker vid en renovering är att till exempel batteriet och kanske skärmen byts ut. 

Skulle du kunna tänka dig att köpa en begagnad telefon istället för en ny? Om inte, varför?