HTC hakar på

Nytt träningsarmsband: HTC Grip

HTC:s samarbete med sportmärket Under Armour har nu resulterat i ett sportarmband.

Publicerad Uppdaterad

Armbandet som heter HTC Grip har integrerad gps och givetvis stegräknare, men saknar pulsmätare. Det kan du däremot ansluta trådlöst via bluetooth om du vill. På samma sätt kan man ansluta andra sensorer som kadensmätare för cykel.

HTC själva säger att armbandet är anpassat för seriösa atleter och skojar samtidigt om att det alltså inte är för någon av dem. Armbandet HTC Grip är ett resultat av HTC:s samarbete med Under Armour som nyligen köpt hälsoapparna Endomondo och Myfitnesspal samt sedan tidigare har Mapmyfitness och UA Record. Tanken är helt enkelt att de ska positionera sig mer som ett teknikbolag än som ett klädmärke. Att armbandet är utvecklat inom ramen för samarbetet med Under Armour innebär också att det framförallt kommer att lanseras på den amerikanska marknaden där Under Armour har störst marknadsandel idag. Ingen omedelbar lansering i Sverige med andra ord.

HTC själva säger att armbandet är designat främst för gym-besöket och har 2-3 dagars batteritid, eller 5 timmar om man har gps-en igång, då givetvis för utomhusbruk. Skärmen är av p-oled-typ och hela armbandet är tåligt enligt IP57, vilket innebär att det tål smuts och vatten ner till en meter i 30 minuter.