https://www.mobil.se/nyheter/ocksa-lanserade-samsung-galaxy-watch-och-galaxy-home
565693
Klocka och smart högtalare

Också lanserade: Samsung Galaxy Watch och Galaxy Home

Samsung tjuvhöll inte på någonting, samtidigt med Note 9 lanserade man även klockan Galaxy Watch och bjöd på en förhandstitt på sin smarta högtalare.

Trots det nya namnet är Galaxy Watch en direkt efterföljare till Gear S-serien av klockor, systemet är fortfarande Tizen och de appar som redan finns till Gear S3 funkar till Galaxy Watch.

Klockan kommer både i en Bluetoothversion och en med LTE, och 42 eller 46 mm urtavla. Som tidigare kontrolleras klockan bland annat av en vridbar boett. Samsung lovar att den ska klara flera dagar utan laddning.

Bland nyheterna i funktioner märks stressmätning. Klockan känner av din normalpuls, och om pulsen går upp utan att du samtidigt tränar hjälper den dig att varva ner. Den loggar även din sömn mer detaljerat. En annan nyhet är att du direkt på urtavlan ska kunna se när du har möten inritade i din kalender. Klockan har även stöd för Samsungs Bixbyassistent, och man lanserar en trådlös laddare som låter dig ladda mobil och klocka samtidigt.

Klockan ska börja säljas i september med ett pris från 3790 kr för bluetoothversionen och 3990 i 4g-varianten.

Med Galaxy Home hoppar Samsung på trenden med smarta högtalare. Det var ingen regelrätt produktlansering man gjorde här utan snarare en förhandstitt. Galaxy Home använder så klart Bixby för röststyrning, och Samsungs dotterbolag Harman står för vad man lovar ska bli utmärkt ljud med 6 högtalare som anpassar sig efter rummets utförande och en rejäl subwoofer för bas. Designen sticker ut med ett trebent stativ som högtalaren står på. Men något pris eller datum för säljstart får vi inte nu.