Uppgraderad Siri

Offentlig beta för iOS 8.3

Flera källor har uppgett att iOS 8.3 och 9 för första gången kommer att genomgå offentlig beta testning. Projektet ska lanseras i mars.

Publicerad Uppdaterad

Buggkatastrofen med iOS 8 verkar ha lett till ändrade planer hos Apple. Nu vill de förhindra att samma sak sker igen menar ett flertal källor för 9to5mac. En offentlig beta av iOS 8.3 kommer därför att lanseras i mitten av mars.

I Juni sägs det även att iOS 9, även känt som Monarch, ska genomgå en offentlig beta inför ett slutgiltigt släpp till hösten. Däremot ska släppet mest innehålla uppdateringar för stabiliteten.

Utvecklare fick tillgång till betan tidigt i februari. Bland uppgraderingarna rapporteras bland annat finnas ett trådlöst CarPlay system, en funktion som tidigare krävt en USB-sladd. Utöver det kommer ett uppgraderat tangentbord för emojis, förbättrad röstkvalitet av Siri och en förenklad inloggning till Googles tjänster.

Apple arbetar även på att iOS 8.4, med kodnamn Copper, ska buntas ihop med deras nya musiktjänst som ska ta upp kampen med tjänster som Spotify och Rdio.

Källa