Vd har ordet

Officiella specifikationer på Oneplus 6

Oneplus vd och medgrundare Pete Lau har via företagets forum meddelat en del av specifikationerna för Oneplus 6.

Publicerad Uppdaterad

Företaget Oneplus hintar nu friskt om deras nästa toppmodell Oneplus 6. Namnet är ingen hemlighet, och lansering ska ske under andra kvartalet i år. Tidigare år har det rört sig om juni, men med tanke på att företaget får svårt att upprätthålla strömmen av teasers i denna takt i flera månader kanske det blir tidigare än så i år.

I sitt inlägg på Oneplus forum skriver Pete Lau mest om vikten av hög prestanda, varpå han nämner de egenskaper hos Oneplus 6 som ska garantera det. Chipsetet Snapdragon 845 förstås, men också "upp till 8 gigabyte arbetsminne och 256 gigabyte lagring". Formuleringen tyder på att det även kommer att finnas en billigare variant med 64 eller 128 gigabyte lagring. Förhandsryktena talar om att Oneplus 6 blir dyrare än föregångaren, och den större minnesmängden kan vara en förklaring.

Oneplus har tidigare delat med sig av bilden ovan, som visar att skärmen har en infälld sensorpanel precis som till exempel Iphone X och Huawei P20. Den andre medgrundaren Carl Pei twittrade nyligen "embrace the notch", vilket ungefär blir "lär dig älska sensorpanelen", vilket en del uppfattade som nedlåtande mot de som tycker att det är en ful lösning. Man har också sagt att designen inte är en kopia av Oppo R15 vilket en del kommentatorer tagit för givet då Oneplus har samma ägare som Oppo och flera tidigare mobiler har haft många likheter.

Nu väntar vi alltså bara på att få veta mer om när telefonen släpps. Vår gissning är början av maj snarare än mitten på juni.