Inbjudningar skickades ut under torsdagaskvällen

Officiellt: Iphone 11 presenteras den 10 september

Tisdagen den 10 september är datumet som gäller för Iphonefrälsta som vill följa offentliggörandet av årets nya telefoner från Apple.

Publicerad Uppdaterad

Det hade redan på förhand kommit en hel del information som pekade på att Apple skulle presentera sina nya Iphone-modeller för året just den 10 september. Och under torsdagskvällen svensk tid kom till slut inbjudningarna som bekräftar saken: Apple presenterar sina nya telefoner tisdagen den 10 septemer. Eventet kommer att hållas på Steve Jobs Theater på Apples högkvarter Apple Park i Cupertino, Kalifornien. Årets Iphone-modeller ska enligt förhandsryktena till stor del påminna om förra årets telefonmodeller Iphone XS, XS Max och XR. Det kommer med andra ord att bli två lite mer avancerade telefoner med OLED-skärmar, samt en lite enklare variant.

Kamerorna främsta förbättringen

Den största nyheten ska röra bakkamerorna på telefonerna. Iphone 11 och 11 Max sägs få trippelkameror, medan 11R ska vara begåvad med två kameralinser på bakstycket. Apple kan mycket väl ha en hel del annan hårdvara att visa upp i samband med eventet, inte minst nya Ipad-modeller och kanske rent av en ny Macbook Pro. Ibland väljer Apple dock att offentliggöra annan hårdvara vid ett senare event i oktober, och hur man valt att göra i år återstår förstås att se. Den inbjudan som man skickat ut skvallrar överhuvudtaget inte om vad vi kan vänta oss, men en kul detalj är att den klassiska flerfärgade Apple-loggan tycks ha gjort comeback, om än i ett tämligen hårt stiliserat utförande. Mobil kommer självfallet att bevaka eventet. 

Källa