Ska reflektera användarna bättre

Officiellt: Nu har Android Wear blivit Wear OS

För några dagar sedan kom tecken som tydde på att Android Wear var på väg att byta namn till Wear OS. Nu är det hela officiellt, och enligt Google beror namnbytet på att man vill spegla användarklientelet bättre än vad det gamla namnet gjorde.

Publicerad Uppdaterad

Det går att använda Android Wear-enheter även med en Iphone. Ungefär så kan man sammanfatta motiveringen bakom Googles beslut att nu ändra namnet på sitt operativsystem för wearable tech-enheter från just Android Wear till det mer allmängiltiga Wear OS. Att ändringen var på gång framgick redan av Android P-betan som släpptes förra veckan, men nu är det hela alltså offentliggjort. ”Vi byter namnet för att vi vill ha ett varumärke som reflekterar vår teknologi men också berättar att vi har en mångfald av användare” säger Dennis Troper som är chef för det som nu heter Wear OS till sajten Wearable. 

Ny logga

Det fullständiga namnet på operativsystemet är nu faktiskt ”Wear OS by Google” och med namnbytet förljer också en helt ny logotype som i princip utgörs av ett kraftigt stiliserat ”W” med Googles klassiska färger blått, gult, grönt och rött. I örigt har ingenting förändrats, och det handlar fortfarande om samma version av operativsystemet. En tredje generation är dock på gång inom en inte alltför avlägsen framtid, och med den kommer en rad rent funktionella förändringar och förbättringar. Mer kring detta kan vi säkert få veta under Googles utvecklarkonferens Google IO som i år genomförs på Googles hemmaplan i Mountain View, Kalifornien den 8 - 10 maj.

Källa