Flera lanseringsevent världen över

Officiellt: Oneplus 6 lanseras 16 maj

Det är med underrubriken "The speed you need", eller på svenska "Farten du behöver" som Oneplus nu bjuder in till lanseringen av nya flaggskeppet Oneplus 6. Lanseringsfest kommer äga rum även i Stockholm.

Publicerad Uppdaterad

Lanseringen som Oneplus bjuder in till och deessutom ska sälja biljetter till för fans som vill närvara äger rum klockan 17 lokal tid i London. Lanseringen av själva telefonen kommer liveströmmmas på nätet för den som inte har möjlighet att vara på plats. För den som vill vara på plats så säljer dock Oneplus biljetter för 180 kronor till lanseringen som äger rum på Copper Box Arena i London och ska vara Oneplus största lansering någonsin om man räknar antalet samlade personer. Utöver eventet i London sker lanseringsevent och fester världen över där potentiella användare får möjlighet att prova telefonen. Torsdagen den 17 maj är till exempel ett event i Peking och ett lanseringsevent äger även rum i Stockholm där journalister, partners och några användare som vunnit biljetter via tävlingar i sociala medier får delta.

Prestanda inte det enda

I inbjudan är prestandan det enda man pratar om, men det har den senaste tiden varit gott om medvetna läckor där Oneplus-chefer berättat mer om telefonen. Det handlar enligt de uppgifterna om en skärm med sensorpanel som den i Iphone X, Asus Zenfone 5 eller Huawei P20. Chipsetet Snapdragon 845 förstås, samt "upp till 8 gigabyte arbetsminne och 256 gigabyte lagring". Det har även talats om att telefonen har en glasbaksida och det har därmed även spekulerats om att den kan vara utrustad med trådlös laddning.

Oneplus har själva gått ut på Twitter och pratat om att telefoner bör vara vattentåliga, så det lär Oneplus 6 vara.

Källa