https://www.mobil.se/nyheter/officiellt-oneplus-7t-ar-lanserad-90-hertz-skarm-och-trippelkamera
567617
Nyheter
Prestanda, skärm och kamera det viktigaste

Officiellt: Oneplus 7T är lanserad – 90 hertz-skärm och trippelkamera

● BILDSPEL
Oneplus har lanserat Oneplus 7T. Telefonen har trippelkamera i en cirkel på baksidan och Qualcomms snabbaste processor Snapdragon 855 Plus.

Oneplus 7T är utrustad med en skärm med snabbare uppdateringsfrekvens, 90 hertz, precis som vi såg i Oneplus flaggskepp Oneplus 7. Dessutom har Oneplus uppdaterat prestandan och dessutom satsat mycket på bättre bilder från kamerorna.

De tre kamerorna på baksidan av Oneplus 7T ska visa att Oneplus nu tagit krafttag för att förbättra kameraupplevelsen i sina telefoner. De tre kamerorna består av en huvudkamera på 48 megapixel, närmare bestämt Sonys IMX586 och den kompletteras med en telelins med med två gångers optisk zoom och en vidvinkellins på 16 megapixel. Med dessa tre kameror ska man även kunna ta makrobilder med en närgräns på 2,5 centimeter. Nattläget i telefonen, för att ta bättre bilder när det är mörkt, ska kunna dra nytta av alla tre kamerorna.

Kamerorna sitter i en cirkel på baksidan och Oneplus 7T släpps i två färger, frostad silver och en färg som kallas glaciärblå.

90 hertz oled-skärm

Skärmen är en av de mest intressanta sakerna i Oneplus 7T efter kamerorna. Nu har nämligen tekniken med 90 hertz skärmuppdatering tagit sig från Oneplus 7 Pro till denna telefon. Den snabba skärmuppdateringen ska tillsammans med anpassningar i gränssnittet och den väl tilltagna prestandan i form av arbetsminne och chipset garantera en responsiv upplevelse. Skärmstorleken är 6,55 tum, det handlar om en oled-skärm och precis som i föregångaren Oneplus 7 hittar vi en sensorpanel i toppen med plats för selfiekameran. Oneplus 7 hade ju istället en pop-up-kamera i toppen.

Sett till andra egenskaper har Oneplus även sett till att ljud och bild ska vara så bra som möjligt. Här finns stöd för Dolby Atmos och telefonen är utrustad med dubbla stereohögtalare.

Oneplus 7T ska även ha en uppdaterad version av Oneplus snabbladdningsteknik. Den kallas Warp Charge och ska i sin uppdaterade form ladda telefonen på en timme.  

Först med Android 10 från start 

Oneplus 7T är den första telefon som levereras med Android 10 förinstallerat. Oneplus kallar sitt gränssnitt för Oxygen OS och det är alltså baserat på Android 10. 

Något pris eller säljstartsdatum för Sverige har Oneplus ännu inte presenterat, utan det tänker man istället göra den 10 oktober då resten av Oneplus 7T-serien (rimligen Oneplus 7T Pro) ska lanseras på ett event i London. Den amerikanska prislappen på nu lanserade Oneplus 7T är dock 599 dollar vilket pekar på en svensk prislapp på ganska precis 7000 kronor.

Ämnen