Dagen innan MWC 2020 i Barcelona

Officiellt: Xiaomi bjuder in till lansering

Den 23 februari ska Xiaomi lansera nya produkter.

Publicerad Uppdaterad

Förra året var den första gången som Xiaomi i stor skala hade ett eget lanseringsevent under den stora mobilmässan i Barcelona och det var så klart ingen engångshändelse utan upprepas även i år. 

Det var inte länge sedan som Xiaomi släppte ett flaggskepp, då i form av Xiaomi Mi Note 10 men under mobilmässan räknar vi med att få se Mi 10, även det ett flaggskepp, säkerligen tillsammans med en handfull andra produkter bland annat för det smarta hemmet. Xiaomi har för vana att lansera produkter först på sin hemmamarknad i Kina och först senare globalt, så eventuellt får vi ett smakprov av vad som komma skall redan innan den europeiska lanseringen. 

Telefonen tros släppas i en Mi 10 och en M10 Pro-version och det är redan bekräftat att de ska drivas av Snapdragon 865. Det berättade Xiaomi själva i samband med att Qualcomm lanserade det systemchippet. I övrigt tros telefonen enligt läckor få en oled-skärm på 6,5 tum, hål i skärmen för kameran och en högre uppdateringsfrekvens på skärmen, något som ser ut att bli en trend i år hos många tillverkare.

Sedan tidigare har Motorola och Sony bjudit in till lanseringsevent i samband med MWC 2020 medan Samsung lanserar redan innan mässan på ett eget event.