Annons

Flip eller Fold, det är frågan

Oklart om billigare vikbar mobil från Samsung – rykten i ovanlig dementi

Samsung uppges arbeta med en billigare modell av vikbar mobil för mellansegmentet.

Publicerad Uppdaterad

Samsung håller troligtvis på att arbeta med att ta fram en ny vikbar mobil som riktar sig mot det prismässiga mellansegmentet. Det uppger analysföretaget Trendforce, som säger att modellen kan komma att lanseras under 2024. Samsung själva har tidigare konstaterat att man skulle vilja lansera billigare vikbara enheter, men att man inte har för avsikt att göra det förrän man anser sig kunna erbjuda en tillräckligt genomarbetad upplevelse även med sådana modeller. Det har även förekommit rykten som säger att det kan handla om en Galaxy Z Flip FE, då den typen av enhet är billigare att tillverka än Fold-modeller.

Enligt Trendforce är det de vikbara mobilerna som anses vara livlinan för en vikande mobilmarknad, och med allt fler tillverkare av vikbara mobiler är det bara en tidsfråga innan de första dyker upp som ligger i mellanklassegmentet. Om analysen stämmer kan det bli Samsung som blir först ut under 2024, men enligt Trendforce ska även Huawei arbeta med en vikbar som prismässigt ligger under flaggskeppsmodeller.

Ingen "ingen kommentar"

Normalt så brukar aldrig mobiltillverkare kommentera rykten, men enligt Korea Joongang Daily har en talesperson för Samsung Electronics dementerat ryktena och sagt att bolaget inte har någon plan att göra vikbara telefoner i mellanprissegmentet. Källorna till det ursprungliga ryktet om en billigare vikbar redan 2024 hade sitt ursprung i uppgifter från underleverantörsledet.

Att Samsung har som övergripande mål at ta vikbara telefoner till en massmarknad där priset på sikt kan gå ner är dock bekräftat sedan länge och något Samsungrepresentanter talat om sedan den första vikbara Fold visades upp. När det kan ske är dock fortfarande okänt.