1
1
https://www.mobil.se/nyheter/omfattande-lacka-det-har-kan-du-forvanta-dig-av-ios-15
570268
Nyheter
falskt
Slipp vänta till juni

Omfattande läcka: Det här kan du förvänta dig av Ios 15

● BILDSPEL
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/skarmavbild_2020-07-10_kl._11.12.57.png?itok=BaNdOzIB', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/skarmavbild_2020-07-10_kl._11.12.57.png?itok=TP5IWJ3k', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/skarmavbild_2020-07-10_kl._11.12.57.png', w: 2000, h: 933, title: ' ' },{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/applecampus.jpg?itok=enn3BTCK', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/applecampus.jpg?itok=PIFoFZdi', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/applecampus.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Bättre sekretess och låsskärmsprofiler är två av de kommande nyheterna.

Ios 15 är inte tänkt att visas upp fört allmänheten förrän på evenemanget WWDC 2021 i början av juni. Nu har dock en läcka som sägs arbeta hos Apple läckt information till Bloomberg om vad som kan komma att visas upp i nästa version av operativsystemet.

Bland annat sägs Apple arbeta med att genomföra omfattande förändringar när det handlar om hanteringen av aviseringar och att låta användaren i större omfattning välja hur de ska presenteras.

Det ska även presenteras en ny låsskärm som anpassar vad som visas baserat på om användaren kör bil, arbetar eller sover. Det ska även gå att skapa egna kategorier, och de olika profilerna anpassar bland annat hur om det ska spelas upp notifieringsljud och vad som ska visas. Det ska även gå att aktivera automatiska svarsmeddelanden beroende på vilken profil som används.

Även IpadOS 15 ska visa upp en del nyheter, bland annat en ny hemskärm som ska låta användaren placera ut widgetar för olika appar och funktioner.

Apple uppges även lägga ner mycket arbete på nya funktioner för att skydda användarens privata information. Medan Ios 14.5 satsade på att förhindra insamlande av information och förhindra utvecklare att spåra användaren utan att fråga om lov, så ska Ios 15 dessutom ha funktioner som ska varna användaren när apputvecklare försöker kringgå Apples regler för sekretess.

Källa