Ny svensk nyhetstjänst

Omni samlar hetaste nyheterna åt dig

På tisdagen lanserades nya svenska nyhetstjänsten Omni, som hjälper dig att hålla koll på vad som händer genom att samla intressanta nyheter och infallsvinklar åt dig.– Vi är nyheter som de borde vara, säger grundaren och chefredaktören Markus Gustafsson.

Publicerad Uppdaterad

Nyhetsflödet på internet kan liknas vid en stormflod. Det är här som den nya svenska nyhetstjänsten och Iphoneappen Omni kommer in i bilden. 

Appen fungerar på så sätt att den samlar ihop nyheter åt dig från en stor mängd olika nyhetskällor.  Du kan sedan ta del av de insamlade nyheter i olika kategorier som exempelvis "Inrikes", "Ekonomi" och "Sport".  Du kan också välja att följa enskilda ämnen, och kommer då att prenumerera på de senaste uppdateringarna i dessa ämnen.

Bland inspirationskällorna till tjänsten finns bland annat Flipboard, Buzzfeed och Breaking News. Men det som skiljer Omni från många andra rss-liknande tjänster är att man också har tillsatt en nyhetsredaktion med journalister som ska ge användarna en snabb nyhetsöversikt och skriva kortare sammanfattningar av aktuella nyhetshändelser.

Samarbetar med Tre

Bakom Omni - som grundats av Markus Gustafsson och Ian Vännman - står mediekoncernen Schibsted. Själva lanseringen av tjänsten sker i samarbete med mobiloperatören Tre.

Från och med i dag tisdag går det att anmäla sig som betatestare av Omni. Tanken är att en begränsad skara användare ska få testa appen under sommaren. Deras feedback ska sedan användas för att finslipa appen inför ett släpp där alla kan få ta del av tjänsten.

- Även om vår iPhone-app redan nu erbjuder en bred nyhetstjänst så har vi mycket kvar att utveckla. Först framåt hösten är vi redo att ta emot alla nyhetsläsare som vi vill nå, skriver Omni.

Eftersom lanseringen sker i samarbete med Tre kommer intresseanmälningar från operatörens kunder vara prioriterade.

Källa