Ingen egen app

Onedrive blir en del av Windows 10

Microsoft tänker integrera Onedrive på djupet i Windows 10 och appen är en av företagets av tre som finns förinstallerade på Samsung Galaxy S6.

Publicerad Uppdaterad

Microsoft har i sitt arbete med Windows 10 brutit ut de flesta av sina tjänster i appar, detta för att kunna få ut uppdateringar av dem snabbare än om det skulle krävas en systemuppdatering. För molnlagringstjänsten Onedrive verkar man dock gå åt andra hållet.

På en fråga via Twitter varför Microsoft ännu inte gjort Onedrive till universell app svarade Gabriel Aul, chef för Windows Insider-programmet att "Onedrive integreras direkt i operativsystemet i stället för att vara en app".

Exakt vad det kommer att få för effekt på Windowsmobilerna i praktiken är svårt att säga, men det troliga är att dokument och bilder kommer synkroniseras automatiskt mot Onedrive och att inställningarna för detta kommer att finnas i mobilens inställningar.

Microsoft och Samsung har dessutom levererat en pressrelease där de berättar att Galaxy S6 och S6 Edge kommer att komma som en av tre förinstallerade appar från Microsoft. Onenote, Onedrive och Skype kommer allihop att komma förinstallerade på båda mobilerna. På utvalda surfplattor från Samsung kommer förutom föregående appar dessutom Microsoft Word, Excel och Powerpoint att finnas förinstallerade. Apparna kommer att finnas i en särskild mapp på hemskärmen som heter "Microsoft Apps". Det verkar onekligen som om företaget satsar stenhårt på Windows 10, de flashar Androidtelefoner och fler av dess appar på andra operativsystem.

Den 30 april håller Microsoft konferensen Build, och då lär vi få se ytterligare nyheter från Windows 10.

Källa