Ofärdig systemuppdatering

Oneplus 3 fick halvkokt Nougat

Oneplus 3T - Kameran sköter sig riktigt bra

[UPPDATERAD] Android 7-uppdateringen av Oneplus 3 och 3T har varit problemfylld, och det verkar bero på en ofärdig version.

Publicerad Uppdaterad

Den 31 december började Oneplus skicka ut en systemuppdatering till Oxygen OS 4.0, vilken innefattar Android 7 Nougat. Ganska snart började dock rapporter om problem med versionen strömma in. Efter bara en vecka skickades Oxygen OS 4.0.1 ut, men problemen verkar fortfarande inte vara lösta.

Nu har en användare på Oneplus forum upptäck följande textsträng i en loggfil till en buggrapport: “...this is a DEBUG kernel and it is unsafe for produciton [sic] use. If you see this message and you are not debugging the kernel, report this immediately to your vendor!” Det betyder att den släppta versionen enligt texten är en intern arbetsversion som inte är avsedd för kommersiellt bruk.

Den välvilliga tolkningen är att någon skickat ut fel version av misstag, eller kanske till och med bara glömt ta bort textraden. Den elaka tolkningen är att man lovat att uppdatera till Android 7.0 innan årsskiftet, och när tiden tog slut skickade man ut det man hade och hoppades att det skulle räcka.

[UPPDATERING] Oneplus har börjat skicka ut Oxygen OS 4.0.2. I uppdateringsloggen nämns att en bugg som kan få Play Store att hänga sig har fixat. Däremot nämner man specifikt att det förekommer problem med stabiliteten för Wlan även i denna version. Fler uppdateringar är därmed att vänta, men Oneplus visar i alla fall att man satsar på många små uppdateringar för att få ut lösningar på identifierade problem så fort som möjligt.

Källa