https://www.mobil.se/nyheter/oneplus-3-och-3t-far-android-p
565637
Nyheter
Systemuppdateringar

Oneplus 3 och 3T får Android P

Det blir åtminstone en till större systemuppdatering för förrförra årets Oneplusmodeller.

Systemuppdateringar fungerar som en indikation på hur bra support en tillverkare ger sina mobiler, och det är surt när en toppmodell överges efter bara ett år. I Androidvärlden brukar man i bästa fall kunna räkna med systemuppdateringar i två års tid efter att telefonen släppts.

Nu meddelar Oneplus att man kommer att uppdatera Oneplus 3 och Oneplus 3T till Android P efter att den Androidversionen släpps någon gång i augusti eller september. Oneplus 3 lanserades i juni 2016 och Oneplus 3T i november 2016.

Enligt Oneplus var avsikten att uppdatera Oneplus 3/3T från Android 8.0 till Android 8.1, men nu hoppar man över 8.1 till modellerna och styr över resurserna till att i stället utvecka Android P till modellerna. Därefter kommer de enligt Oneplus att få säkerhetsuppdateringar i ytterligare ett år.

- Under de senaste månaderna har vi arbetat nära Google med Android P Beta-programmet. Tack vare allas deltagande och fortsatt återkoppling har de framsteg vi gjort tillsammans kraftigt accelererats. Android P-uppdateringen kommer att finnas tillgänglig på OnePlus 6, OnePlus 5 / T och OnePlus 3 / 3T, i denna ordning, säger Stefan Bonnevier på Oneplus.