https://www.mobil.se/nyheter/oneplus-3-uppdateras-till-android-90-pie
567057
Nyheter
Androiduppdateringar

Oneplus 3 uppdateras till Android 9.0 Pie

Oneplus anstränger sig för att vara bäst i klassen och uppdaterar nu de snart tre år gamla Oneplus 3 och 3T till Android 9.0 Pie.

Vid det här laget är det Android Q vi tänker på när det kommer till Androiduppdateringar, men Android 9.0 Pie är ju faktiskt fortfarande den senaste skarpa versionen, och fortfarande uppdateras mobiler till denna version. Senast ut är Oneplus 3 och dess systermodell Oneplus 3T. Oneplus 3 kom ut i juni 2016 och Oneplus 3T senare samma år.

Oneplus lovar systemuppdateringar till sina telefoner i upp till två år, och säkerhetsuppdateringar i tre år. Med den senaste uppdateringen uppfyller man det löftet med viss marginal för Oneplus 3 och 3T. Bägge modellerna släpptes med Android 6.0 Marshmallow, och den senaste uppdateringen blir alltså den tredje stora systemuppdateringen mobilerna får.

Uppdateringen till Android 9.0 Pie innebär även att telefonerna får en ny version av Oneplus användargränssnitt. Till nyheterna hör kameraförbättringar och djupintegration av Googleapparna Duo och Lens.