Webhallen återförsäljare

Oneplus 5 nu i svensk butik

Som första svenska butikskedja har Webhallen nu börjat sälja Oneplus 5, inte minst av intresse för den som vill köpa telefonen till företaget.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus telefoner har fram tills nu bara kunnat köpas i Sverige via företagets webbsida Oneplus.net, med svenskt pris och frakt till svenska adresser. Men nu har alltså även Webbhallen blivit återförsäljare av den skiffergrå varianten av Oneplus 5. Priset är 4990 kronor, det vill säga samma som hos Oneplus.

Är du företagskund redovisar Oneplus för närvarande inte moms på kvittot när du beställer från dem, så inte minst i det fallet är det en stor fördel att kunna köpa av en svensk distributör.

Att kvittot inte visar moms och det låga priset har fått en del läsare att ifrågasätta om Oneplus över huvud taget betalar moms på sina produkter. Vi tog den frågan direkt till Oneplus och fick svaret på varför man inte redovisar moms på kvittot. De svarar att de tar lagar och regler på allvar, att de befinner sig i en uppbyggnadsfas för sin europeiska verksamhet och att förändringar är at vänta:

"OnePlus takes compliance with applicable laws and regulations seriously. We are still in the process of building a permanent presence in the European Union. As our presence in the region deepens, our sales structure is subject to change; we will make the necessary adjustments. Our focus, as always, is to build great products and great experiences for our users."

Inte helt glasklart kanske, och det som framför allt framgår är att man har ambitionen att redovisa moms på sina kvitton när man fått upp volymen på försäljningen i Europa. Om Oneplus har ett lager i EU-land som man skeppar från, vilket Oneplus representant hävdar att man har, har företaget betalt moms när telefonerna importerats till EU och den som beställer telefonen behöver därför inte själv betala moms och tull för importen, vilket man är skyldig att göra om man till exempel direktimporterar varor från kinesiska webbutiker.

Källa