Konsumenterna kan ha lärt sig redan

Oneplus 5T företagets snabbast säljande enhet hittills

Enligt uppgifter från kinesiska Oneplus så är bolagets senaste enhet Oneplus 5T deras snabbast säljande telefon hittills. Sannolikt har många valt att vänta in T-versionen.

Publicerad Uppdaterad

Frågan om Oneplus-strategin med att några månader senare släppa en förbättrad version av sitt flaggskepp med suffixet T har stötts och blötts en del på sistone. Detta då många menar att det på sikt kan skrämma bort kunderna från att köpa den första nya enhet som släpps för året. Man vet ju att det sannolikt väntar en bättre version ”runt hörnet”, eftersom en sådan har släppts de senaste två åren. Och att döma av uppgifter från Oneplus själva, så lärde sig konsumenterna den läxan redan med förra årets Oneplus 3 och 3T. Nya Oneplus 5T säljer nämligen snabbare än någon Oneplus-enhet tidigare gjort. 

Avslöjades på Twitter

Det är i ett Twitter-inlägg som Oneplus nu avslöjat att den nya enheten efter bara sex timmars försäljning blivit bolagets snabbast säljande modell någonsin. Man har däremot undlåtit att avslöja exakt hur många exemplar som sålts eller förklarat tydligare hur den sålt i förhållande till andra modeller så snart efter lansering. Oneplus 5T skiljer sig primärt från den ordinarie Oneplus 5 genom att erbjuda en marginellt större skärm och mindre skärmkanter samt en bättre kamera. Oneplus-grundaren Carl Pei har sagt att man inte vet huruvida en T-version av nästa års Oneplus 6 kommer att bli aktuell överhuvudtaget. Frågan är hur konsumenterna kommer att agera mot bakgrund av det. 

Källa