Referenser i koden skvallrar

Oneplus 5T kan komma i Star Wars-version

Ikväll är det dags för offentliggörandet av Oneplus 5T. Detta i samband med ett event i New York. Och möjligen kan telefonen komma att presenteras i en Star Wars-version. Det tyder referenser i enhetens Launcher-kod på.

Publicerad Uppdaterad

Specialversioner av telefoner i samarbete med filmbolag har vi sett tidigare. Men man får nog anta att just Star Wars kan vara det optimala varumärket att liera sig med för en telefontillverkare. Därför är det lite extra intressant att det förekommer referenser till just Star Wars i Launcher-koden och systemgränssnittet för Oneplus 5T, som offentliggörs i kväll. Det är ett flertal användare på XDA som hittat referenserna. Utöver en sträng som lyder ”DEVICE_CUSTOM_STAR_WARS” så har man även funnit färgkoder i exakt samma mörkröda ton som förekommer i affischerna till filmen Star Wars: The Last Jedi. 

Begränsad utgåva

På vilket sätt Star Wars-versionen av telefonen skiljer sig från den ordinarie versionen finns det inget som skvallrar om. Möjligen är skillnaden inte annat än rent kosmetisk, och möjligen så handlar det om en lite dyrare begränsad utgåva. Tidigare samarbeten mellan telefontillverkare och filmbolag har präglats av just begränsade utgåvor med huvudsakligen designmässiga skillnader. Vi hoppas att vi får veta mer ikväll. Eventet drar igång klockan 17 svensk tid. Du kan följa det här.

Källa