Pete Lau bekräftar

Oneplus 6 får bakstycke i glas

Får Oneplus 6 trådlös laddning? Javars, det är inte omöjligt. Den kinesiska telefontillverkarens vd Pete Lau har nu nämligen bekräftat att den kommande telefonen får ett bakstycke i glas.

Publicerad Uppdaterad

Bakstycken i glas är långt ifrån allas kopp te. En given nackdel är förstås att det är mindre kul att tappa telefonen om både fram- och baksida är i glas. Åtminstone om man vill ha en sportslig chans att undvika sprucket glas. En annan nackdel är att glasbakstycken tenderar att bli ganska flottiga. Den som försökt kombinera en glasförsedd smartphone med en påse chips vet vad vi talar om. På pluskontot kan man däremot notera att telefoner med glasbaksida ser riktigt snygga ut. Dessutom medger glasbakstycket trådlös laddning, något som börjar bli näst intill en standardfiness när vi snackar flaggskeppstelefoner. Och möjligen är det därför Oneplus 6 får ett bakstycke i glas. 

Premiumkänsla huvudskälet

Det är ingen mindre än Oneplus-vd:n Pete Lau som bekräftar materialvalet. I ett blogginlägg på Oneplus-sajten skriver han att huvudtanken med glasbastycket är att ge telefonen ”en känsla av värde” och att det ska vara en premium-upplevelse att hålla i den. ”Glas förmedlar en transparent, ljus och ren känsla. Sättet som glas förändras beroende på ljuset är en speciellt viktig utmaning och vårt team testade över 70 prototyper innan vi valde ut den bästa” förklarar Lau. Huruvida telefonen också får trådlös laddning går Lau inte in på. Oneplus 6 förväntas offentliggöras någon gång sent i maj eller tidigt i juni. 

Källa