Större batteri

Oneplus 6T blir utan headsetuttag

Oneplus fortsätter att gladeligen berätta om den kommande 6T. Nu avslöjar man att man fimpat headsetuttaget.

Publicerad Uppdaterad

Det är sajten Techradar som talat med Oneplus grundare Carl Pei. Carl Pei nämner aldrig Oneplus 6T vid namn utan talar bara om "nästa mobil", men företaget har tidigare bekräftat att Oneplus 6T är nära förestående.

Carl Pei bekräftar att man valt att ta bort headsetjacket på Oneplus 6T. Detta efter att man gjorde en stor grej av att ha det kvar på Oneplus 6, med twitterenkäter som visade att drygt 90 procent av användarna gillade headsetjacket.

Carl Pei själv säger att 59 procent av deras användare körde med bluetooth-headset i deras senaste användarenkät, och det var innan deras bluetooth-headset Bullets Wireless blev en försäljningssuccé. Därför tror han att det nu är rätt tillfälle att ta bort jacket.

Fördelarna med att göra det är enligt Carl Pei att man får plats med annan elektronik i telefonen. Vilken denna är går han inte in på, men han nämner ändå att telefonen får större batteri. Så pass mycket större att det ska vara märkbart för användaren, enligt Pei.

Den nya Oneplus 6T kommer att få en adapter för usb C till 3,5 mm i kartongen, och man har redan nu lanserat en ny version av sitt tråd-headset Bullets med usb C-kontakt.

Källa