Tuff kamp om rampljuset

Oneplus 6T offentliggörs en dag tidigare – på grund av Apple

Är det något företag på planeten man inte vill lansera en produkt på samma dag som, så är det utan tvekan Apple. Just därför väljer nu Oneplus att tidigarelägga offentilggörandet av sin nya telefon Oneplus 6T med en dag, efter att Apple med kort framförhållning aviserat ännu ett höst-event.

Publicerad Uppdaterad

Från början var det tänkt att kinesiska Oneplus skulle offentliggöra sin nya telefon Oneplus 6T på tisdagen den 30 november. Men så blir det inte. I stället väljer man att flytta lanseringseventet i New York till måndagen den 29 oktober. Anledningen är att Apple för bara några dagar sedan plötsligt skickade ut inbjudningar till ett hårdvaru-event i Kalifornien på just tisdagen den 30 november. Nya Ipad-modeller och Mac-datorer förväntas visas upp i samband med evenemanget, som sannolikt lär själva rampljuset från i stort sett alla andra techbolag just den aftonen. Att Oneplus såg sig nödgade att ”dra i snöret” var kanske inte så konstigt. 

Ersätter ombokningar

Oneplus säljer alltid biljetter till sina lanseringar, och man kan förstås tänka sig att många fans som nu bokat flygbiljetter till New York för att vara med på lanseringen är besvikna. Oneplus säger dock att man är beredda att stå för de eventuella omkostnader som ombokningarna eventuellt innebär. Man betalar även tillbaka biljettpriset till alla som nu eventuellt inte kan komma alls. Det är naturligtvis ytterst olyckligt för Oneplus att Apple valt samma kväll för sin lansering av nya produkter. Det hela är sannolikt en slump och ett resultat av att årets oktobermånad blev en av de lanseringstätaste i mannaminne. 

Källa