50 exemplar säljs online

Oneplus 7 säljs i begränsad upplaga i Sverige i dag klockan 17.00

(UPPDATERAD) Oneplus upprepar framgången från sin senaste lansering och släpper Oneplus 7 Pro till försäljning i liten upplaga redan i dag den 9 maj.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus 7-serien, där Oneplus 7 Pro med trippelkameror och särskilt påkostad skärm lanseras först den 14 maj, men redan i dag kan alltså 50 personer köpa telefonen i Sverige. Det handlar om en hemlig låda som enbart säljs hos återförsäljaren Webhallen och då bara i en upplaga på 50 stycken.

“Oneplus 7 Pro Loot Crate Edition”

Den delvis hemliga lådan kommer att innehålla en Oneplus 7 Pro, en “överraskning” från hörlurs- och högtalartillverkaren Bose samt flera saker från Oneplus och en sak som enligt Oneplus bara finns i precis de 50 exemplar som boxen tillverkas i. Priset är nu offentligt och satt till 9696 kr. Enligt Oneplus har innehållet ett värde som väsentligen överstiger prislappen. Försäljningen kommer ske online och man får välja om man vill hämta ut lådan i butik eller få den hemskickad. Ytterligare information finns tillgänglig på sajten.

Oneplus gjorde en liknande specialsatsning när man lanserade Oneplus 6T. Då var antalet enheter 100 stycken och de sålde slut på 42 sekunder. Nu är alltså antalet enheter halverade till bara 50.

Dyrare än att bara köpa telefonen

När Oneplus sålde 100 exemplar av OnePlus 6T Ultimate Limited Edition i oktober förra året var prislappen 7849 kronor och förköpet lockade flera hundra personer till Webhallens butik i Stockholm. Då var innehållet i den hemliga lådan förutom själva telefonen Oneplus 6T även ett par Bullets-hörlurar, en t-shirt, en hoodie, fyra skal, en ryggsäck, en datorväska, en tygpåse, en keps och en anteckningsbok. Som jämförelse kostade telefonen separat när den senare lanserades 6795 kronor med 8 GB ram och 256 GB internt lagringsminne.

Denna gång, till skillnad mot förra gången, sker alltså försäljningen online, så vi ska inte vänta oss långa köer utanför Webhallens butik som senast, vilket bilden ovan visar. Då väntade kunder uppemot tolv timmar för att vara säkra på att bli bland de första att få sin telefon. Den här gången gäller det snarare att vara snabb på webbplatsen klockan 17.00.