Mera teasers

Oneplus 9 får ambitiös vidvinkelkamera

Oneplus grundare har berättat mer om vidvinkelkameran i Oneplus 9, som får hela 50 megapixel och minskad kantförvrängning.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus taktik när de lanserar nya modeller bruka vara att själva stå för läckorna, och det i en sådan takt att man redan vet det mesta om mobilen när det är dags för lansering. Så långt har vi dock inte kommit ännu med Oneplus 9-serien som blir (mer än bara nästan helt) offentliga den 23 mars.

Den senaste teasern, som Oneplus VD Pete Lau lagt ut på Twitter, handlar om vidvinkelkameran. Man har redan tidigare berättat att man ska storsatsa på mobilkameror med en investering på 150 miljoner dollar och ett samarbete med Hasselblad. I samband med det talade man också om en ny typ av friformslins som ska minska kantförvrängningarna. Med största sannolikhet var det då vidvinkelkameran man talade om då det är där kantförvrängningar är en stor faktor. Nu har vi också fått se ett exempel på bildresultatet, i form av en jämförelse mellan en ospecificerad vidvinkelkamera och en bild tagen med en Oneplus, om det är Oneplus 9 eller 9 Pro framgår inte.

Pete Lau passade också på att berätta att vidvinkelkameran har en 50-megapixelsensor, närmare bestämt Sonys sensor IMX766. Det är inte den mest imponerande kamerasensorn på marknaden, med en storlek på 1/1.56 tum och pixlar som sägs vara en mikrometer stora, men för att vara en vidvinkelkamera är det ovanligt ambitiöst.

Oneplus har redan berättat att sensorn i huvudkameran på Oneplus 9 är en Sony IMX789, men eftersom det är en sensor som är specialbeställd av Oneplus vet vi fortfarande inte så mycket om den, mer än att den ska klara av att filma i 4K-upplösning med 120 bilder per sekund och klara att ta RAW-bilder med 12 bitars färgdjup.

Klockan 15.00 den 23 mars kommer Oneplus lansering att livestreamas.

Källa