Ska 13 bli lyckotal för Oxygen OS?

Oneplus berättar mer om Oxygen OS 13

Oneplus Oxygen OS är här för att stanna, trots besvikelsen över version 12.

Publicerad Uppdaterad

Ett tag rådde det en viss förvirring över framtiden för Oxygen OS, ända tills Oneplus Peter Lau slog fast att Oxygen OS och Color OS ska förbli åtskilda. Man presenterade även den kommande Oxygen OS 13, och nu har man kommit med lite mer information om vad vi kan komma att förvänta oss av den nya versionen.

Bland annat kommer gränssnittet att bli mer enhetligt i de olika komponenterna och erbjuda användare fler möjligheter att anpassa stil och funktioner efter tycke och smak. Man ska även implementera ett läge som man kallar för Zen Mode, men går inte in närmare på vad det egentligen innebär. Man ska även se till att även systemet bakom gränssnittet optimeras så att operativsystemet ska kunna köras effektivare. Det ska även läggas till nya och uppdaterade verktyg och funktioner, som exempelvis en ny musikspelare.

Samtidigt berättade Oneplus att lanseringen av Oxygen OS 12 blev en besvikelse, men att det nya arbetssättet med Oxygen OS och Color OS ska se till att det inte upprepas. En närmare förklaring i det avseendet är att trots att det handlar om två separata produkter så är det ett enda grupp utvecklar både Oxygen OS och Color OS parallellt. På så sätt får man en stor grupp som kan ta han dom utvecklingen, plus att det ska göra det möjligt att skicka ut uppdateringar med kortare tidsintervaller än om två grupper hade arbetat var för sig.