Oneplus & Oppo

Oneplus blir dotterbolag till Oppo – lägger locket på om Oxygen OS

Oneplus 9 Pro, vars sensor antagligen hamnar i den kommande Oneplus Nord 2.

Ett läckt dokument som skickats ut till Oneplusanställda ger dem riktlinjer för vad de ska svara på frågor om Oneplus och Oppos framtida samarbete. Mer specifikt vad de inte ska svara på.

Publicerad Uppdaterad

Enligt ett läckt dokument som ska ha skickats ut till anställda på Oneplus anges hur de ska svara på frågor om det tidigare beskedet att Oneplus och Oppo nu ska börja jobba ännu närmare varandra. I dokumentet får vi bland annat veta att Oneplus rent faktiskt blir ett dotterbolag till Oppo, men även att de forsatt ska kunna agera fristående. Fast det som sticker ut mest är kanske den första punkten som markeras särskilt och handlar om att anställda inte ska svara på några frågor kring Oneplus Oxygen OS och Oppos Color OS. Svaret som ska ges är att de inte har några uppdateringar kring något av operativsystemen.

Vad det faktiskt innebär för de båda operativsystemens framtid är ovisst, så klart. 

Annan intressant information i dokumentet är att Oneplus letar efter sätt att integrera andra tillverkare i sina produkter, eller snarare användare av andra tillverkare. Exakt vad det innebär framgår inte. Det skulle kunna vara en referens till produkter som kan användas tillsammans med även andra plattformar. 

Källa