Smartare telefoner

Oneplus får Ambient mode i Google-assistenten

Med hjälp av det senaste tillägget till Google assistenten får nu även Oneplusanvändare möjlighet att göra om sin telefon till en smart skärm.

Publicerad Uppdaterad

Googles Ambient mode till assistenten är ett läge som gör om din smartphone till en smart skärm via vilken du kan styra högtalare, strömma musik, tända och släcka lampor med mera. Den svarar på OK Google utan att behöva trycka på någon knapp, och du kan även få uppdateringar om kalenderhändelser eller enkla saker som missade samtal, på ett och samma ställe. Du kan även använda din telefon som en digital fotoram och du kopplar in en laddsladd. 

Ambient mode lanserades i höstas och har funnits till ett fåtal olika enheter sedan dess. Men nu har turen kommit till Oneplus, som börjar med att låta Oneplus 3 få den nya funktionen. För att få tillgång till Ambient mode måste du godkänna det i Googles appinställningar under assistenten. Oneplus meddelar också att eftersom det är en uppdelad uppdatering så kan det ta upp till en vecka innan alla användare får tillgång till den nya funktionen.