Annons

Tydlig inspiration från Samsung

Oneplus förhandsvisar nästa Oxygen OS version 11

Det är en hel del förändringar på gång när Oneplus förbereder Android 11 och det egna skalet Oxygen OS för sina telefoner.

Publicerad Uppdaterad

Många tillverkare pratar om att de erbjuder “ett helt nytt utseende” och den här gången verkar Oneplus mena vad de säger. Det är en tydlig förändring man nu ska genomföra och det genomgående syftet är att göra användning med bara en hand enklare. I takt med att telefonerna blivit allt större har inte gränssnitten alla gånger hängt med. Precis som Samsung och deras One UI vill därför Oneplus arbeta för att de element i gränssnittet som du behöver interagera med hamnar på avstånd så att du når, medan resten av skärmen används främst till innehåll som du bara konsumerar och inte behöver trycka på. 

Förbättrar Googles grund

Över lag ser Oxygen OS 11 mer luftigt ut och Oneplus poängterar att de genomför en rad olika användartester när de tar fram ett nytt system, vilket givetvis gäller för alla tillverkare. Utgångspunkten är fortfarande att Googles rena Android-upplevelse är utgångspunkten, men Oneplus tror sig kunna förbättra en hel del saker utifrån den. Exempel på dessa förändringar är ett nytt utseende på appen Kontakter, så att man har en ikonrad i botten och kan växla läge utan att sträcka sig till toppen av skärmen. Dessutom adderar Oneplus en genväg i kameraappen så att du genom att hålla in fingret på den senaste bild du tagit enkelt kan dela den med dina kontakter direkt därifrån. 

Oneplus säger ännu inget om när Android 11, som ju Oxygen OS 11 baseras på, kan komma till deras telefoner. Android 11 i sig har en hel del fokus på kommunikation och på personlig integritet med nyheter som meddelandebubblor som gör konversationer enkelt åtkomliga alltid, bättre notifieringar och mer koll på informationen varje app får ta del av, som position, kameratillgång och så vidare.