Pratglada

Oneplus hintar om releasedatum för Oneplus 6T, bekräftar fingeravtrycksläsare bakom skärmen

Oneplus har glatt delat med sig av information om den härmed bekräftade Oneplus 6T till Cnet.

Publicerad Uppdaterad

Det framgår inte vem på Oneplus som Cnet konverserat med, men företagets representant har i alla fall via epost bekräftat att den kommande Oneplus 6T får en fingeravtrycksläsare under mobilens skärm. Och med "under" menar vi inte nedanför skärmen, utan bakom skärmens glas och själva skärmbilden. Därmed bekräftas det vi misstänkt efter att bilder på en kartong till Oneplus 6T läckt ut. Den andra nyheten som framgår av kartongen, som Oneplus representant väljer att inte bekräfta, är en liten droppformad sensorpanel.

Enligt Oneplus var fingeravtrycksläsaren innanför skärmglaset tänkt att användas redan på Oneplus 5T, men man kom fram till att tekniken då inte var tillräckligt bra för att motsvara deras kvalitetskrav, vilket den alltså ska vara nu.

På grund av flytten av fingeravtrycksläsaren och en allmän omstökning av innehållet ska Oneplus 6T bli 0,45 mm tjockare än föregångaren, men i gengäld blir förstås baksidan mer enhetlig utan hål för fingeravtrycksläsaren.

Oneplus passar på att dela med sig av en skärmbild där man ser hur det ser ut där man trycker för att låsa upp skärmen. På skärmbilden står datumet 17 oktober, och det får nog tolkas som lanseringsdagen för Oneplus 6T.

Källa