Misstag på Qualcomms Snapdragon-event

Oneplus lovade bli först i Europa med 5G – men backar från påståendet

Kinesiska Oneplus hävdade i samband med Qualcomms stora lanserings-event att man skulle bli först med att släppa en telefon med stöd för 5G i Europa. Men nu backar man från påståendet och skyller på språkförbistring.

Publicerad Uppdaterad

Den brittiska operatören EE ligger långt framme med sina planer på 5G-nät i Storbritannien. Inte mindre än 16 olika städer i landet ska få 5G-nät under 2019, och för att kunna använda dem så behövs förstås enheter med stöd för den nya generationens mobilnät. I samband med Qualcomms pågående konferens på Hawaii så påstod Oneplus att man kommer att bli först med en 5G-telefon i Europa, som man kommer att lansera just i samarbete med EE. Men nu har en talesperson bekräftat för den brittiska techsajten Engadget att påståendet är felaktigt och beror på en språkmiss. Oneplus blir förvisso först att släppa en enhet med Qualcomms Snapdragon 855-chipp, men att det nödvändigtvis innebär att man blir först med en 5G-telefon i Europa är däremot inte alls säkert.  

Inget namn på enheten

Pete Lau var ganska fåordig kring både samarbetet med EE och den telefon man kommer att lansera. Tidigare uppgifter har gjort gällande att Oneplus 7 inte kommer att ha 5G-stöd, och hur och när Oneplus lanserar en 5G-telefon är alltså fortfarande osäkert. Telefonen i fråga kommer hur som helst att vara rustad med Qualcomms pinfärska toppchipp Snapdragon 855. 

Källa