Annons

Utvalda modeller

Oneplus lovar fyra års systemuppdateringar och visar kommande Oxygen OS

Oneplus har haft en motig period där de fått kritik för utvecklingen av sitt gränssnitt och förändringen att allt mer av utvecklingen och egenskaperna är gemensamma med moderbolaget Oppos Color OS. Nu försöker de svara på kritiken och de gör det genom ett utökat löfte om systemuppdateringar och genom att visa utvalda delar av nästa Oxygen OS.

Publicerad Uppdaterad

Det var under ett event i London nu i veckan som Oneplus lovade att förbättra användarupplevelsen i sina smartphones. Det mest påtagliga i det åtagande de nu gör är att utvalda modeller som släpps 2023 och senare ska vara garanterade fyra års systemuppdateringar och fem års säkerhetsuppdateringar. Det går att jämföra med Samsungs löften om fyra års updateringar även de och är snäppet bättre än Googles nuvarande löften för Pixel-familjen som får tre års systemuppdateringar.

Vilka Oneplus-enheter det handlar om och eller hur långt ner i prisnivå som löftet gäller säger Oneplus inget om idag. Orsaken till löftet är, säger Gary Chen som är chef för mjukvaruprodukter på Oneplus, att allt fler användare behåller sina telefoner under längre tid.

När det gäller kommande versioner av Oxygen OS så säger man på Oneplus att Oxygen OS 14 är under utveckling och att Oxygen OS 13.1 kommer under första halvan av 2023. Fokus i Oxygen OS 13.1 kommer vara förbättrad säkerhet, digital hälsa och välbefinnande vilket ska märkas i form av förbättrade sekretessfunktioner och bättre tillgänglighet för användare med funktionsnedsättning. Förbättrad säkerhet innebär till exempel att Oneplus vidareutvecklar funktionen Private Safe där du sedan tidigare kunnat skydda privata bilder, dokument och annat med lösenord.

Filosofin bakom Oxygen OS är även i fortsättningen att vara snabbt och smidigt. Oneplus själva lyfter fram till exempel funktioner som AI System Booster som ska göra att nya appar installeras snabbare och startar snabbare. vi märker en uppdaterad Always on Display med animeringar och koppling till Spotify och här finns uppdateringar som tydligare visar var i systemet man kan klicka, till exempel med tydliga knappar med mer kontrast i kalkylatorn.

De senaste ryktena, obekräftade sådana, om kommande flaggskepp från Oneplus talar om Oneplus 11. Läckor har då pekat på en lansering innan årsskiftet men om Oneplus nu alltså lovar fem års systemuppdateringar på utvalda modeller lanserade 2023 och senare så pekar det på att Oneplus 11 snarare släpps först nästa år.