Mer lika

Oneplus och Oppo fördjupar samarbetet – Oneplus integreras i Oppo

Oneplus och Oppo har redan ett samarbete där de delar utvecklingsavdelning. Nu tar de ytterligare steg ihop för att effektivisera sin utveckling.

Publicerad Uppdaterad

Förra året tog Pete Lau över som VD för inte bara Oneplus utan även Oppo. Det här gjorde att företagen, som båda ägs av BKK Electronic, började arbeta närmare varandra och delade en del resurser. Nu har Oneplus, via Lau, meddelat att de två företagen ska ta ytterligare steg för att arbeta närmare varandra. 

Man märkte av stora fördelar med att de två företagen delade resurser efter beslutet i somras säger han, vilket nu alltså gjort att de ska dela mer resurser. 

Det ska till exempel, enligt Oneplus, generera bättre och stabilare mjukvara för Onepluskunder. Det finns självklart även ekonomiska fördelar med att använda samma personal och resurser för att utveckla tekniker för båda företagen. Om det innebär att de två företagens framtida lanseringar kommer att bli allt mer lika återstår att se. 

Lau meddelar att Oneplus kommer att fortsätta att verka som ett självständigt företag och kunderna ska inte märka någon skillnad förutom förbättringarna.

Källa