Oneplus 9T uteblir

Oneplus Oxygen OS slås ihop med Oppos system – hamnar i nästa Oneplus-flaggskepp

Steg för steg har de båda mobiltillverkarna Oneplus och Oppo, båda med samma ägare, tagit steg för att bli ett. Nu har ytterligare ett sådant steg tagits när Oxygen OS och Oppos Color OS slås samman.

Publicerad Uppdaterad

Det är i en bloggpost på det egna forumet som Oneplusgrundaren Pete Lau meddelar officiellt att man enligt honom själv tar det bästa av två världar och slår ihop Oneplus Oxygen OS och Oppo Color OS till ett system. Det nya systemet, som ännu inte fått något officiellt namn ska ta snabbheten från Oneplus och kombinera med funktionerna från Oppo.     

Pete Lau berättar även att vi inte kommer att få så någon Oneplus 9T nu under hösten som traditionen bjuder. Oneplus brukar ju släppa flaggskepp både på vår och höst, men nu säger han istället att det nya systemet man gör kommer att få premiär i i Oneplus nästa flaggskeppsmobil och den ska släppas först 2022.

Oneplusgrundaren, som ju arbetat som produktchef även för Oppo under det senaste året samtidigt som tillverkarna integreras alltmer till en, adresserar även oro som Oneplusanvändare kan känna. I bloggposten skriver han att det nya systemet ska behålla mycket av det som användarna uppskattat med Oxygen OS och att sammanslagningen ska ses som en uppgradering.

Källa