Avslöjar detaljer och bekräftar rykten i intervju

Oneplus-vd:n bekräftar: 5G och extrem skärm i Oneplus 7 Pro

90 Hz bilduppdatering och 5G i den dyrare av flera nya från Oneplus.

Publicerad Uppdaterad

Efter att tidigare alltid släppt en mobiltelefon i taget gör nu istället Oneplus som konkurrenterna och lanserar en hel familj med telefoner. Oneplus 7 får alltså sällskap av en Oneplus 7 Pro med en skärm som enligt bolagets vd Pete Lau måste ses. Pro-versionen av telefonen kommer även med möjlighet till 5G. Det bekräftar han i en intervju med The Verge. 

Tre gånger så dyr

Oneplus vd berättar vidare att bolaget lägger tre gånger så mycket pengar på skärmen jämfört med vad man gjort i tidigare modeller och att den nya skärmen ska vara extremt snabb och ge ett friktionsfritt användande. Oneplus har ännu inte pratat mer om när Oneplus 7 kommer ut eller vilken prislapp som är aktuell, men det är alltså Oneplus 7 Pro som får den mer påkostade skärmen och vi kan nog räkna med att den även prismässigt hamnar i ungefär samma prisnivå som konkurrenternas flaggskepp. Rykten gör gällande att Oneplus 7 Pro ska ha en bilduppdateringsfrekvens på 90 Hz, något vi tidigare enbart sett i uttalade gamingmobiler.  

Själv säger vd Pete Lau att han blev överväldigad första gången han själv såg den nya telefonen som alltså snart lanseras och i en skiss som Oneplus själva släppt (bilden ovan) avslöjas bland annat att kanterna består av polerad metall och att kanterna runt skärmen tycks vara mycket tunna. Sedan tidigare har det talats om att Oneplus 7 och 7 Pro ska få en selfiekamera som är utskjutbar och att vi därför slipper sensorpanel i skärmen.

Källa