https://www.mobil.se/nyheter/oneplus-visar-upp-koncepttelefon-utan-synliga-kameror
568063
Nyheter
CES 2020

Oneplus visar upp koncepttelefon utan synliga kameror

● BILDSPEL
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/oneplus_concept_one_2.jpg?itok=AIH0sE44', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/oneplus_concept_one_2.jpg?itok=7h3febNK', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/oneplus_concept_one_2.jpg', w: 2000, h: 1334, title: ' ' },{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/oneplus_concept_one_1.jpg?itok=7Z_TXei9', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/oneplus_concept_one_1.jpg?itok=Z6WpOnTD', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/oneplus_concept_one_1.jpg', w: 2000, h: 1334, title: ' ' },]
Kamerorna på Oneplus Concept One döljs bakom elektrokromt glas.

Nej det handlar inte om att avskaffa sensorpanelen i Oneplus Concept One. I stället är det bakkamerorna som ska göras osynliga bakom glas, detta för att ge nya möjligheter till snyggare design.

Nyckeln till detta är dynamiskt glas som kan växla mellan svart och genomskinligt på 0,7 sekunder. Denna typ av glas förekommer bland annat i bilar och koncepttelefonen är framtagen i samarbete med McLaren, som använder glaset i en av sina sportbilar där takglasetbkan tonas eller vara genomskinligt.

I Oneplus Concept One har man däremot varit tvugna att göra glaset betydligt tunnare än tidigare, totalt 0,35 mm. Glaspanelen blir dessutom polariserande vilket ger möjligt att ta mer detaljrika bilder i skarpt ljus.

Att det rör sig om en konceptmobil betyder att du inte kan köpa den, förmodligen för att den än så länge är för dyr eller komplicerad att massproduceras. Däremot kan vi hoppas på att tekniken dyker upp i andra mobiler när man utvecklat den vidare.